Selecteer een pagina

De nieuwe update voor de iPhone die iOS 11 installeert is de grootste update die er tot nu toe is verschenen. Ik zet in dit artikel de veranderingen voor je op een rij. Wat goed is om te weten is dat het iOS 11 beschikbaar is vanaf iPhone 5S. Bezit je een iPhone 5(c) of een vroeger model dan is deze update helaas niet te installeren.

Heb je iOS 11 nog niet geïnstalleerd dan zal er vanzelf een melding op het scherm komen dat deze gereed is om te installeren. Wil je daar niet op wachten en iOS 11 meteen installeren dan kun je bij de instellingen zelf de update installeren. Dit doe je door in de instellingen eerst naar Algemeen te gaan en vervolgens op Software Update te drukken.

Mocht je de melding krijgen dat er te weinig vrije ruimte is op de iPhone om de update te installeren dan kun je er ook voor kiezen om via iTunes de update te installeren. Verbind de iPhone met de computer. Bij het tabblad Overzicht van iTunes kun je dan op Zoek naar update klikken.

Heb jij iOS 11 al geïnstalleerd?

Laden ... Laden ...

De belangrijkste veranderingen in iOS 11

Aangezien het de grootste update van iOS tot nu toe is zijn er ongelooflijk veel nieuwe functies. Zelfs het hele design is veranderd. Om het wat overzichtelijker te maken, zet ik de meest belangrijkste veranderingen hier op een rij.

1. De nieuwe functies bij foto’s

Er zijn niet alleen maar veel meer functies bij de foto’s, maar de foto’s nemen nu ook nog maar de helft van de opslagruimte in beslag. Dit komt door de overstap naar een nieuw bestandssysteem. Live Photos heeft nieuwe mogelijkheden. Zo kan er van de Live Photos een video worden gemaakt die zichzelf blijft herhalen. Het is zelfs mogelijk om deze achterstevoren af te spelen. Het is ook mogelijk om de Live Photos eerst te bewerken.

2. Vebetering aan Siri

Iedereen houd van Siri, de antwoorden maken vele aan het lachen. Nu heeft Siri ook eindelijk een update gekregen! Siri heeft een meer natuurlijke stem gekregen en er is een keuze tussen een man en een vrouw. De software van Siri is zelflerend en met de nieuwe update kan Siri jou met meer taken helpen. Denk hierbij aan het vertalen van zinnen of het doen van suggesties van nieuwe muziek. Dit is allemaal gebaseerd op jouw persoonlijke smaak.

2. Veiliger de weg op met iOS 11

In iOS 11 is een functie die erg veel aandacht krijg. Deze functie wordt tijdens het autorijden geactiveerd. Het scherm gaat dan op zwart en er zullen geen berichten of meldingen meer binnenkomen waardoor je niet meer wordt afgeleid. Als personen contact met je willen opnemen, kan je deze automatisch een berichtje sturen dat je aan het rijden bent en daarom eventjes niet kan antwoorden. Deze functie kan je zelf aan en uit zetten, en word dus niet automatisch geactiveerd.

3. Nieuwe mogelijkheden voor de Apple Pencil

Bezit je een Apple Pencil? Dan ben jij een gelukkige tijdens deze update. Er zijn meer mogelijkheden voor de pen bijgekomen in de nieuwe update. Het is nu veel gemakkelijker om handgeschreven teksten te maken en documenten die zijn ingescand kunnen ook direct worden ondertekend. Ook hoef je niet meer in te loggen om een notitie te maken, deze kan je nu gewoon op het toegangsscherm schrijven. Ook kan je nu zoeken met spotlight naar handgeschreven tekst.

4. Sneller en makkelijker werken met de vernieuwde multitasking

In iOS 11 is het mogelijk om vier apps tegelijkertijd op het scherm te bekijken. Vanuit het de vernieuwde dock is het mogelijk om direct een tweede app te openen en deze splitscreen te gebruiken samen met een andere app. Vanwege het kleinere scherm van de iPhone is dit een functie die ook veel op de iPad gebruikt zal worden.

5. De vernieuwde dock

Zoals in het vorige punt al aangegeven, iOS 11 maakt gebruik van een vernieuwde dock. Deze is makkelijk te openen terwijl je in andere apps zit door omhoog te swipen en heeft een mooie nieuwe look gekregen.

6. De iPhone is nog gebruiksvriendelijker geworden

Dankzij iOS 11 is de iPhone nog gebruiksvriendelijker geworden dan dat die al was. Het werken is makkelijker en gaat snel;er. Om zelf te ervaren hoe groot de update is en wat de veranderingen allemaal zijn wil ik je aanraden om gewoon zelf de update te installeren en met je iPhone aan de slag te gaan, je zult dan vanzelf alle leuke nieuwe functies ontdekken en ook jij zal dan blij zijn met al deze nieuwe functies.

Pin It on Pinterest

Share This