Selecteer een pagina

Andere toestellen boden de mogelijkheid al en het is dan ook goed nieuws dat de iPhone 8 ook draadloos op te laden is. Omdat het nieuwe functie is van het toestel vertellen wij je er meer over. Het opladen is erg simpel. De iPhone wordt op een schijf geplaatst en begint dan meteen te laden. Aangezien de iPhone 8 gebruik maakt van de Qi-standaard voor draadloos opladen kan er niet alleen de oplader van Apple gebruikt gemaakt worden. Je kunt ook de keuze maken voor opladers van andere fabrikanten.

Is de iPhone nog op te laden met een kabel?

De iPhone 8 is nogsteeds voorzien van een Lightning poort en opladen met een kabel is nog steeds mogelijk. Misschien vraag jij je af waarom je dit zou doen aangezien draadloos opladen een stuk eenvoudiger is. De reden om op te laden met een kabel kan zijn omdat je gebruik maakt van een snellader. Draadloos opladen kan alleen nog op de normale snelheid. Wil je snel de iPhone opladen dan dien je nog steeds van de speciale oplader gebruik te maken. De verwachting is wel dat bij de latere modellen het snelladen ook draadloos mogelijk is.

Het opladen is mogelijk door de telefoon met de achterkant op de schijf te leggen. De iPhone zal dan een melding geven dat het opladen start. Uiteraard is het ook mogelijk om een hoesje om de iPhone 8 te gebruiken. Bij de meeste hoesjes kun je dan de telefoon nog steeds opladen. Gebruik je een te dik hoesje dan kan het zijn dat je de telefoon eerst uit het hoesje moet halen om deze op te laden. Uiteraard kun je dan ook weer gebruik maken van de kabel om de telefoon met hoesje op te laden.

Een oplader van een andere fabrikant gebruiken

Wil je liever van een andere oplader gebruik dan de officiële van Apple dan is dit mogelijk. Er zijn meerdere fabrikanten die een oplader beschikbaar hebben. Dit zijn bekende fabrikanten van accessoires zoals Belkin maar ook fabrikanten waar je het niet snel van zult verwachten. Ook IKEA heeft een oplader gemaakt en deze kun je in de winkel aanschaffen. De telefoon zal ook op andere opladers eenvoudig op te laden zijn en snel volledige batterijduur hebben.

Laad al je apparaten van Apple op met één mat

Bezit je naast de iPhone 8 ook andere producten zoals de Apple Watch of de AirPods dan is er een handige oplader beschikbaar. Dit is de AirPower. Apple heeft hiermee een draadloze oplader geïntroduceerd voor al je apparatuur. De AirPower sluit je aan op het lichtnet en al de draadloze apparaat kan op de plaat gelegd worden en zal starten met oplader. Het is ook mogelijk om meerdere apparatuur tegelijkertijd op de plaat te leggen. Heb je dus meerdere apparatuur van Apple dan is het aan te raden om van de AirPower gebruik te maken. Net als bij de oplader voor de iPhone 8 kan er met de AirPower alleen op normale snelheid opgeladen worden en kan er niet van snelladen gebruik gemaakt worden.

Volg ons ook op social media

Ons meest populaire hoesjes

Pin It on Pinterest

Share This